Nieuws

Pegida waarschuwt voor meer acties in Arnhem

De rechtse beweging Pegida waarschuwt voor meer acties tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. Dat laat Pegida op Twitter weten. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De rechtse beweging Pegida waarschuwt voor meer acties tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. Dat laat Pegida op Twitter weten.
Vrijdagmiddag waren drie Pegida-leden aanwezig bij de installatie van de burgemeester. Zij hadden T-shirts van Pegida aan en onderbraken de griffier met fluitjes en geschreeuw. Daarop werden de twee mannen en een vrouw uit de zaal gehaald en vervolgens opgepakt.
Maar dat zal niet de laatste actie zijn tegen de benoeming van Marcouch, aldus Pegida op Twitter. 'Tot zeer snel Gemeente Arnhem', twitteren ze.

Wat is Pegida?

Pegida is in het Nederlands vertaald: 'Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland'. Het is een Duitse protestbeweging, opgericht in 2014, die demonstreert tegen de islam en de islamisering van Europa. In Duitsland organiseert de beweging sinds oktober 2014 elke maandag een demonstratie in Dresden tegen extremisme. In 2015 kwam er ook een Nederlandse tak van Pegida.