Nieuws

Samen naar houseparty eindigt in klaplong door steekpartij

De rechtbank heeft een 42-jarige man uit Arnhem vrijdag veroordeeld tot 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij stak op 6 mei een plaatsgenoot (33) neer. © rechtspraak.nl
ARNHEM - De rechtbank heeft een 42-jarige man uit Arnhem vrijdag veroordeeld tot 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij stak op 6 mei een plaatsgenoot (33) neer.
Er leek geen vuiltje aan de lucht toen beide mannen op 30 april samen naar een houseparty in Duitsland gingen. Maar daar ging het mis. De jongste van beide Arnhemmers mishandelde zijn 'kameraad'. 
Zes dagen later nam de ander wraak. Het kwam weer tot een confrontatie, waarbij de uiteindelijk veroordeelde Arnhemmer meerdere keren met een mes in de richting van de ander stak. Die liep daardoor een klaplong op en een wond aan een vinger. Passanten, onder wie een kind, waren getuige van het incident. 
De rechtbank acht het mogelijk dat de messentrekker in herhaling vervalt en wil dat de Arnhemmer na zijn celstraf begeleid wordt door de reclassering. Verder moet hij bijna 2200 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.