Nieuws

100-jarige krijgt 6000 kaarten door 'hartverwarmende' actie

Op haar 100ste verjaardag heeft mevrouw Litzau uit Nijkerk vandaag ongeveer 6000 kaarten gekregen. Ze ontving vanochtend 4500 kaarten van burgemeester Renkema van Nijkerk. En dan moest de postbode nog een keer komen. In totaal zijn er ongeveer 6000 kaarten gekomen, zo bleek vanmiddag. © Twitter burgemeester Renkema
NIJKERK - Op haar 100ste verjaardag heeft mevrouw Litzau uit Nijkerk vandaag ongeveer 6000 kaarten gekregen. Ze ontving vanochtend 4500 kaarten van burgemeester Renkema van Nijkerk. En dan moest de postbode nog een keer komen. In totaal zijn er ongeveer 6000 kaarten gekomen, zo bleek vanmiddag.
Burgemeester Renkema met de jarige mevrouw Litzau:
'Het is hartverwarmend. Er zijn ook veel bloemstukken binnengekomen', vertelt Tara Wierda van Stichting Beweging 3.0. Deze stichting is gespecialiseerd in ouderenzorg. Woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk - waar mevrouw Litzau woont - valt hier ook onder.
De kaartenactie is een initiatief van Wilma, de contactpersoon van mevrouw Litzau. Reden is dat mevrouw Litzau geen familie heeft en bijna geen vrienden. 'Ze zijn inmiddels ook echt vrienden, daarom is Wilma deze actie gestart.' 
Mevrouw Litzau kreeg ook bloemen van burgemeester Renkema:
De grote wens van de 100-jarige Nijkerkse is postkaarten ontvangen. Dat het zo'n succes zou worden, had niemand kunnen bedenken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!