Nieuws

Jonge zeilers zoeken bemanning voor Wereldkampioenschap

Gezocht, twee zeilmaatjes. Voor de 14-jarige Mart en de 12-jarige Meike Kegel uit Doesburg. Broer en zus zeilen al bijna hun hele leven lang en deden in augustus mee aan de wereldkampioenschappen Cadetzeilen in Bruinisse, dat smaakt naar meer. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Gezocht, twee zeilmaatjes. Voor de 14-jarige Mart en de 12-jarige Meike Kegel uit Doesburg. Broer en zus zeilen al bijna hun hele leven lang en deden in augustus mee aan de wereldkampioenschappen Cadetzeilen in Bruinisse, dat smaakt naar meer.
Het duo werd bij het Cadetzeilen 38e, waarmee ze zeer tevreden waren. De jonge zeiltalenten willen volgend jaar naar de wereldkampioenschappen in Bodstedt in Duitsland. Alleen dan wel ieder in een eigen bootje en niet meer samen.
Jonge zeilers zoeken bemanning
Meike: 'Ik wil ook zelf in een bootje en zoek daarom een zeilmaatje om mij te helpen, want je doet dit met z'n tweeën. Ik wil dit niet meer samen met mijn broer doen, ik wil zelf stuurman zijn'.
Ook Mart zoekt daarom een zeilmaatje. Beiden zeilen ze op de wateren bij Giesbeek want ze zijn lid van WSV Giesbeek. De twee zeilen op een Cadet, een tweemans-wedstrijdboot voor de jeugd tussen de 8 en 17 jaar. De Cadet is niet heel bekend maar vele internationale topzeilers begonnen ooit in zo'n bootje.
Aanmelden en meer informatie vragen kan via: roelinadijk@gmail.com.