Nieuws

Eerste bezoekers bibliotheek Tiel kijken hun ogen uit

TIEL - De bouw van het nieuwe cultuurcentrum Zinder in Tiel duurde jaren, maar maandag konden de eerste bezoekers een deel van het gebouw van binnen bewonderen. De deuren van de bibliotheek werden voor publiek geopend.
Bibliotheek Rivierenland is één van de gebruikers van het pand. Daarnaast komt het oude centrum voor kunstzinnige vorming De Plantage in het gebouw. Ook de kunstuitleen en een poppodium zijn onderdeel van Zinder. Aan het gebouw hing een prijskaartje van 43 miljoen euro, inclusief parkeergarage.
Veel bezoekers waren maandag verrast door de aanblik van de nieuwe bibliotheek. Het gebouw is veel ruimer opgezet en door de grote ramen ook veel lichter dan het vorige pand. De bibliotheek moet de indruk geven van een ruime huiskamer. Niet alles is splinternieuw: stoelen en tafels zijn rechtstreeks afkomstig van de kringloopwinkel.

Ook kritiek te horen

Niet alle bezoekers zijn enthousiast. Een bezoeker vond de oude bibliotheek nog goed genoeg. Hij sprak van kapitaalvernietiging door dit nieuwe gebouw neer te zetten. Een andere bezoeker vond het door de grote ramen wel erg warm.
Tijdens de open dag van zaterdag 2 september is het hele gebouw toegankelijk.