Nieuws

Verdachten onveilig ruimen asbest blijven langer in cel

De eigenaren van twee bedrijven uit Didam die asbest verwijderen, blijven nog minimaal twee weken vastzitten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De eigenaren worden verdacht van het niet volgens de regels opruimen van asbest en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Ze werkten op veel locaties door heel Nederland. © Omroep Gelderland
DIDAM - De eigenaren van twee bedrijven uit Didam die asbest verwijderen, blijven nog minimaal twee weken vastzitten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De eigenaren worden verdacht van het niet volgens de regels opruimen van asbest en het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Ze werkten op veel locaties door heel Nederland.
De zaak kwam in juli aan het rollen na een melding van een inwoner van de gemeente Bronckhorst over illegale asbestsanering. Na onderzoek bleken de bedrijven niet de juiste saneringspapieren te hebben, de saneringen niet aan te melden bij de gemeente en de veiligheidsvoorschriften niet op te volgen.
Ook was na een sanering asbest achtergebleven op een locatie, wat gevaarlijk kan zijn voor omwonenden. Verder zijn de medewerkers van de bedrijven blootgesteld aan mogelijk gevaarlijke situaties.

Veel plekken in Nederland

De bedrijven blijken op veel plekken in Nederland te hebben gewerkt. Die locaties zijn inmiddels aangemeld bij de gemeenten, zodat de plekken kunnen worden gecontroleerd op veiligheid. Ook informeert het Openbaar Ministerie de eigenaren van de locaties die in het onderzoek naar voren komen.
De politie liet vrijdagochtend weten dat de eigenaren dinsdag al zijn aangehouden. Ook werd toen de administratie meegenomen. Op basis van de verhoren en het onderzoek naar die administratie moet duidelijk worden of er nog meer locaties zijn waar de verdachten hebben gewerkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!