Nieuws

Eigenaren Chickfriend langer in isolement: 'Het is zwaar'

De eigenaren van het Barneveldse bedrijf Chickfriend mogen nog steeds geen contact hebben met de buitenwereld. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vrijdag besloten. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - De eigenaren van het Barneveldse bedrijf Chickfriend mogen nog steeds geen contact hebben met de buitenwereld. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vrijdag besloten.
De twee eigenaren, Martin van de B. uit Barneveld en Mathijs IJ. uit Nederhemert mogen sinds hun aanhouding op 10 augustus met niemand meer contact hebben, behalve met een advocaat. En daar wilden ze vanaf. 
Volgens advocaat Bert Staring heeft Van de B. het zwaar. 'Maar hij is monter en strijdbaar.' De advocaten zijn gefrustreerd dat ze van het Openbaar Ministerie geen onderzoeksresultaten krijgen.' Mijn cliënt weet natuurlijk wat hem wordt verweten, maar niet waarop dat is gebaseerd', aldus Staring.
De mannen worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door het leveren of gebruikt van fipronil in stallen met kippen. De raadkamer boog zich donderdagmiddag over het verzoek. Vrijdag liet de rechtbank weten het isolement van het Chickfriend-duo nog niet op te heffen. 
De rechtbank in Zwolle bekijkt volgende week of de twee in hechtenis blijven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!