Nieuws

Politie pakt mannen op na drugsvondst in kelderbox

De politie heeft na de vondst van de drugsvaten op de Turkooistraat in Nijmegen twee personen aangehouden. Een man van 24 werd al snel aangehouden, daarna is ook een andere man opgepakt. Het gaat om een 53-jarige man uit Rotterdam. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De politie heeft na de vondst van de drugsvaten op de Turkooistraat in Nijmegen twee personen aangehouden. Een man van 24 werd al snel aangehouden, daarna is ook een andere man opgepakt. Het gaat om een 53-jarige man uit Rotterdam.
Bij de huiszoeking na de drugsvondst vond de politie een vuurwapen en vier kilo vermoedelijke drugs. Uit onderzoek moet blijken wat voor drugs het zijn. De flat werd woensdagavond uit voorzorg ontruimd, in de kelderbox werden 50 drugsvaten gevonden. Die zijn inmiddels verwijderd. Volgens de politie is de situatie nu weer veilig voor omwonenden.
'De opslag van dit soort chemicaliën, midden in een woonwijk, brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij aan ontploffingsgevaar en gevaarlijke stoffen. De producenten van drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld', schrijft de politie op hun site.