Nieuws

Koeken uit schappen gehaald om fipronil-ei

Supermarkten halen 'in stilte' hun koeken uit de schappen, omdat ze zijn vervuild met het insecticide fipronil. Er volgen mogelijk nog meer terugroepacties, schrijft het AD. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Supermarkten halen 'in stilte' hun koeken uit de schappen, omdat ze zijn vervuild met het insecticide fipronil. Er volgen mogelijk nog meer terugroepacties, schrijft het AD.
Het gaat om supermarkten die zijn aangesloten bij Superunie, zoals Emté, PLUS, Hoogvliet, Spar en Coop. Het Algemeen Dagblad schrijft dat zij mini-eierwafels en sneeuwwafels van het eigen merk terughalen. 

Stille recall

Omdat ei in veel producten verwerkt wordt, is het niet bekend hoeveel terugroepacties er nog gaan volgen. Het gaat om een 'stille recall', omdat er geen gevaar voor de volksgezondheid zou zijn. 
Het verboden middel fipronil is door het Barneveldse bedrijf Chickfriend gebruikt in bestrijdingsmiddelen om bloedluis bij kippen te lijf te gaan. Met fipronil besmette eieren zijn op grote schaal weggegooid, tot de fipronilwaarden zover gezakt zijn dat de eieren volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) weer 'veilig' verklaard kunnen worden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!