Nieuws

Dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam komt er definitief

De Raad van State heeft vandaag groen licht gegeven voor de aanleg van dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam. In totaal wordt er over een lengte van vier kilometer dubbelspoor aangelegd. © Archief
DIDAM - De Raad van State heeft vandaag groen licht gegeven voor de aanleg van dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam. In totaal wordt er over een lengte van vier kilometer dubbelspoor aangelegd.
Met het spoor moet de bereikbaarheid van de Achterhoek worden verbeterd. Het project gaat ruim 38 miljoen kosten. 

Bezwaren

Er werden een aantal bezwaarschriften ingediend met 14 punten tegen het nog te leggen dubbele spoor. Buurtbewoners zijn bang voor overlast door trilling, stankoverlast, fijnstof en geluidshinder van treinen als het spoor er ligt. Ook wordt gevreesd voor overlast tijdens de aanleg van het stuk nieuw spoor.
Verder zou er voeren de bezwaarhebbers aan dat er geen noodzaak is voor het nieuwe spoor of  een aanmerkelijke tijdswinst voor de reiziger. De provincie heeft een berekening gemaakt dat het de reiziger 15 minuten tijdswinst op zou kunnen leveren. 
De Raad van State ging mee in het belang van het dubbelspoor volgens de provincie en weerlegde de argumenten van de bezwaarmakers. 
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!