Nieuws

Eis: 3 jaar cel voor Apeldoorner die schoonvader wilde vermoorden

Een 23-jarige Apeldoorner hoorde dinsdag 3 jaar cel tegen zich eisen. Op 1 mei ging hij met een honkbalknuppel, messen, een rol tape en een touw naar zijn schoonouders in Spijk. Hij wilde zijn schoonvader vermoorden omdat die zijn vrouw in haar jeugd zou hebben misbruikt. Bij aankomst trof hij alleen zijn schoonmoeder thuis aan. © Pixabay
ARNHEM - Een 23-jarige Apeldoorner hoorde dinsdag 3 jaar cel tegen zich eisen. Op 1 mei ging hij met een honkbalknuppel, messen, een rol tape en een touw naar zijn schoonouders in Spijk. Hij wilde zijn schoonvader vermoorden omdat die zijn vrouw in haar jeugd zou hebben misbruikt. Bij aankomst trof hij alleen zijn schoonmoeder thuis aan.
De moeder van zijn vrouw probeerde te ontsnappen, maar hij wist haar te pakken te krijgen en hij zou haar daarbij tegen een muur aangedrukt hebben en gedreigd hebben haar en haar man te vermoorden. Uiteindelijk zette de man zijn plannen niet door en ging weg.

Flyers bij de buren

Eerder zou de Apeldoorner al flyers hebben gemaakt met een foto van zijn schoonvader en teksten als: 'Deze man is een hele zieke man. Hij heeft zijn dochter jarenlang seksueel misbruikt op gruwelijke wijze tot verminking toe.' De pamfletten zou hij bij buren in de bus hebben gestopt. 
Het Openbaar Ministerie eist nu 3 jaar cel waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Verder willen ze dat de man een contactverbod krijgt met het slachtoffer en dat hij niet meer in een straal van 10 km van de woning van zijn schoonvader mag komen. 
Volgens het OM heeft de man de moord dan wel niet gepleegd, maar wel alle voorbereidingen daarvoor getroffen. 
Op 29 augustus doet de rechtbank uitspraak.