Nieuws

Museumboot Opoe Sientje moet weg, eigenaar verzint list

NIJMEGEN - Roerige tijden voor Opoe Sientje. De museumboot, een bed and breakfast bij de oude Waalbrug in Nijmegen, moet weg. Het schip heeft geen permanente ligplaats.
De oude boot is het hart van zomerfestival De Kaaij. Eigenaar Leon Berkers zet alles op alles om Opoe Sientje in de haven te houden. 
Opoe Sientje is niet alleen het hart van De Kaaij, maar ook de financiële ruggengraat. Daarom verzon Berkers een plan: hij wil de Poolster kopen, de boot van de buren.

Poolster en Orca inruilen voor Opoe

Als hij de Poolster in handen krijgt, wil hij die samen met de Orca, zijn eigen boot, verhuizen uit de haven. De ruimte van de ligplaats van die schepen wil Berkers vervolgens gebruiken om Opoe Sientje een permanente ligplaats te geven.
Gemangeld tussen Rijkswaterstaat en de gemeente, zo voelt Berkers zich. Rijkswaterstaat is degene die de regels in de haven handhaaft, omdat de gemeente volgens hem niet doorpakt met het verstrekken van tijdelijke ligplaatsen.

'Het gaat lukken'

Eigenlijk zou de koop dinsdag rond moeten zijn, maar de notaris had meer tijd nodig. Dat geeft Berkers ook meer tijd om de laatste centen bij elkaar te schrapen om de Poolster werkelijk te kunnen kopen. Hij verwacht dat het gaat lukken. Eind deze maand moet de koop dan echt rond zijn.
De bed-and-breakfastboot mag, na een eerder verleend uitstel, van Rijkswaterstaat tot 1 september in de haven blijven liggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!