Nieuws

Eigenaren Chickfriend nog dag langer in onzekerheid

De twee eigenaren van het bedrijf Chickfriend uit Barneveld, Martin van de B. en Mathijs IJ., horen pas dinsdag of ze in hechtenis blijven of vrijkomen. Dat meldt een woordvoerder van het Functioneel Parket. © Pixabay
BARNEVELD - De twee eigenaren van het bedrijf Chickfriend uit Barneveld, Martin van de B. en Mathijs IJ., horen pas dinsdag of ze in hechtenis blijven of vrijkomen. Dat meldt een woordvoerder van het Functioneel Parket.
De beide mannen worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besluit of het voorarrest verlengd moet worden.
Het duo werd donderdag opgepakt in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal met het bestrijdingsmiddel fipronil.
De mannen uit Barneveld en Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door het bestrijden van bloedluis in kippenstallen met fipronil.
Acht locaties in Nederland zijn doorzocht, waaronder de woningen van de twee aangehouden mannen en een opslagloods in de gemeente Ede.
Fipronil is een effectief middel in halsbandjes tegen vlooien bij huisdieren, maar mag in stallen niet worden gebruikt als bestrijdingsmiddel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!