Nieuws

Theo Bos uithangbord nieuwe baanploeg

Baanwielrenner Theo Bos.
Baanrenners Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg vormen komende winter een professionele baanploeg. Het team, met twee Gelderse renners, valt onder het vorig jaar gestarte project BEAT Cycling Club en wordt ondersteund door een netwerk van bedrijven. © ANP
ARNHEM - Baanrenners Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg vormen komende winter een professionele baanploeg. Het team, met twee Gelderse renners, valt onder het vorig jaar gestarte project BEAT Cycling Club en wordt ondersteund door een netwerk van bedrijven.
Volgens oprichter Geert Broekhuizen is dat een nieuw businessmodel waarin de profwielertak wordt ondersteund door een clubstructuur. Vijfvoudig wereldkampioen Bos uit Hierden bij Harderwijk was al uithangbord. 
Zijn oud-baancollega Tim Veldt wordt de coach van het team dat zich komend seizoen richt op de wereldbekerwedstrijden in Polen en Groot-Brittannië, de NK en de WK baan.
De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit. 'Ik ben ontzettend trots op de realisering van het team, een traject dat we eerder dit jaar hebben ingezet en waar we al meer dan tien jaar van dromen', zei Bos. 'Ik kijk ernaar uit om samen met Matthijs en Roy deze nieuwe stap te maken.'