Nieuws

Nunspeetse Kiki (26) heeft hypermoderne hartklep

NUNSPEET - De Nunspeetse Kiki is de allereerste Nederlander met een organische hartklep. De hartklep, die is gemaakt van het weefsel van een rund, gaat een leven lang mee en brengt veel voordelen met zich mee.
Kiki heeft een hartklepafwijking en rijdt graag paard. Voorheen moest ze bloedverdunners slikken en die zijn absoluut niet geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. Bij de nieuwe hartklep zijn bloedverdunners overbodig. Daardoor verdwijnen de vervelende bijwerkingen en kan ze volop blijven sporten.

Zwanger

Ook voor vrouwen die zwanger willen worden is de nieuwe klep een uitkomst. 'Voor jonge patiënten als Kiki is het ook geweldig nieuws omdat een eventuele zwangerschap zo mogelijk blijft', aldus het UMC Utrecht, zij hebben de primeur met de nieuwe hartklep.

Medische doorbraak

'Bijzonder aan deze klep is een nieuw ontwikkelde weefselbehandeling, waardoor hij naar verwachting langer zijn goede functie kan behouden.' Kiki hoeft waarschijnlijk nooit een nieuwe hartklep meer dus. Het ziekenhuis noemt het een medische doorbraak. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!