Nieuws

Verdachten fataal steekincident langer vast

De twee mannen van 31 en 34 jaar uit Enschede die afgelopen weekeinde werden aangehouden na een fataal steekincident bij een horecagelegenheid in Reutum blijven 14 dagen langer vastzitten. Een man van 22 jaar uit Winterswijk kwam bij de steekpartij om het leven. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De twee mannen van 31 en 34 jaar uit Enschede die afgelopen weekeinde werden aangehouden na een fataal steekincident bij een horecagelegenheid in Reutum blijven 14 dagen langer vastzitten. Een man van 22 jaar uit Winterswijk kwam bij de steekpartij om het leven.
Drie andere personen raakten gewond. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat de verdachten in bewaring worden gesteld, de rechter-commissaris gaf daar toestemming voor. Het OM kan nu nog negentig dagen verlenging aanvragen, wat in dit soort zaken niet ondenkbaar is. 
Het tweetal wordt verdacht van doodslag in vereniging en poging doodslag in vereniging, dan wel openlijke geweldpleging.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident en is op zoek naar getuigen. Als er mensen zijn die die avond en nacht in het café waren of langs het café gefietst zijn ten tijde van het conflict, wil het Team Grootschalige Opsporing van de politie graag in contact komen met hen.

Vrijgelaten

Vier andere verdachten zijn dinsdag in vrijheid gesteld. Ze worden nog wel aangemerkt als verdachten in het onderzoek. Over de toedracht van het incident doet het OM op dit moment geen verdere mededelingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!