Nieuws

'Dodelijk ongeluk met kermisattractie door roest'

KMG in Neede. De attractie op deze foto is niet Fire Ball.
KMG uit Neede, de fabrikant van de kermisattractie waarmee vorige maand in de Verenigde Staten een ongeluk met dodelijke afloop gebeurde, heeft zondag gezegd dat corrosie (roest) de oorzaak was van het ongeluk. © Archief Omroep Gelderland
NEEDE - KMG uit Neede, de fabrikant van de kermisattractie waarmee vorige maand in de Verenigde Staten een ongeluk met dodelijke afloop gebeurde, heeft zondag gezegd dat corrosie (roest) de oorzaak was van het ongeluk.
De Achterhoekse fabrikant verspreidde zondagavond via sociale media een verklaring, waarin de uitkomst van het onderzoek werd bekendgemaakt. Het ongeluk is veroorzaakt door 'excessieve corrosie aan de binnenkant van de steunbalk van de gondel. Dit leidde uiteindelijk tot het catastrofale mankement, terwijl de attractie in bedrijf was', is te lezen in het bericht op Facebook van KMG-directeur Albert Kroon.
De verklaring is hier te lezen.
Bij het ongeluk in de stad Columbus in de staat Ohio kwam een achttienjarige man om het leven. Bij de attractie Fire Ball schoot een hele rij met stoeltjes los en werden mensen uit het toestel geslingerd. Zeven mensen zijn gewond geraakt.
De Fire Ball, in ons land op kermissen bekend als Chaos, was in 1998 gebouwd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!