Nieuws

'Eerste pluimveehouder heeft faillissement aangevraagd'

Het eerste faillissement door de fipronil-affaire is een feit. Dat heeft Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders volgens de NOS gezegd. © ANP
BARNEVELD - Het eerste faillissement door de fipronil-affaire is een feit. Dat heeft Hennie de Haan van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders volgens de NOS gezegd.
Welk bedrijf faillissement heeft aangevraagd, is niet bekend. 'Ik vrees dat er nog velen zullen volgen', zegt De Haan volgens de NOS. 
LTO Nederland zegt dat het namens de pluimveehouders de juridische stappen naar ChickFriend in Barneveld gaat coördineren. Volgens de belangenorganisatie hebben de getroffen pluimveehouders recht op volledige compensatie voor de schade die ze lijden door de blokkering van hun bedrijf. Wie er opdraait voor de schade, is nog onduidelijk.

'ChickFriend wist van niets'

De Barneveldse burgemeester Asje van Dijk zei vrijdagochtend op Radio Gelderland ook al rekening te houden met meerdere faillissementen in de pluimveesector. Volgens hem hakt de eiercrisis er flink in. 
Van Dijk zei ook dat het bedrijf ChickFriend niet wist dat er fipronil in het luizenbestrijdingsmiddel was verwerkt. Het bedrijf werd ingehuurd door boeren die korte metten wilden maken met bloedluis bij hun kippen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!