Nieuws

Wat is ChickFriend voor bedrijf?

Still uit video
ChickFriend. De naam van het Barneveldse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in bloedluisbestrijding klinkt schattig, maar inmiddels is het een bedrijf dat in heel Nederland zwaar onder vuur ligt. Het is vrijwel zeker de bron van de fipronil-besmetting. Terecht of niet? Dat willen we graag weten van ChickFriend zelf.
BARNEVELD - ChickFriend. De naam van het Barneveldse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in bloedluisbestrijding klinkt schattig, maar inmiddels is het een bedrijf dat in heel Nederland zwaar onder vuur ligt. Het is vrijwel zeker de bron van de fipronil-besmetting. Terecht of niet? Dat willen we graag weten van ChickFriend zelf.
Maar dat is nog niet zo makkelijk. De website doet het al een aantal dagen niet meer. Tot vorige week stond er: 'We zijn er als de kippen bij om uw bloedluis te bestrijden.'
De telefoon is een keer opgenomen, ergens vorige week. Op naar Barneveld dus, het kippenmekka van Nederland.
Het bedrijf dat Nederland zo bezighoudt, zit in een doodgewoon rijtjeshuis in een doodgewone wijk. De medewerkers gingen met een busje naar de bedrijven, daar heb je geen duur kantoorpand voor nodig.
De buren weten van niets. Bij het huis wordt niet opengedaan. 
De voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), Hennie de Haan: "We kunnen inderdaad niet uitsluiten dat er al in 2016 eieren met een verhoogde dosis fipronil zijn verkocht. We weten alleen niet hoe lang fipronil al bij het middel DEGA-16 wordt gemengd en in welke dosis. En dan is het nog de vraag wie de dader is: Chickfriend, de leverancier van Chickfriend of de leverancier van de leverancier van Chickfriend."