Nieuws

Steekpartij na slechte drugs: drie jaar cel

Een 21-jarige Nijmegenaar heeft een celstraf van drie jaar gekregen, waarvan 16 maanden voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. De man had met het slachtoffer een conflict over slechte drugs. © Pixabay
NIJMEGEN - Een 21-jarige Nijmegenaar heeft een celstraf van drie jaar gekregen, waarvan 16 maanden voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. De man had met het slachtoffer een conflict over slechte drugs.
De man uit Nijmegen leverde drugs aan het slachtoffer. Deze waren niet van de gewenste kwaliteit en daarop ontstond er een conflict. Vervolgens heeft de Nijmegenaar het slachtoffer met een mes in zijn zij gestoken. Het slachtoffer lag na de steekpartij twee weken in het ziekenhuis en moest meerdere operaties ondergaan.

Hogere straf dan geëist

De officier van justitie eiste een lagere straf, van 30 maanden, maar de rechtbank vindt een gevangenisstraf van langere duur passend om ervoor te zorgen dat de man meewerkt aan de bijzondere voorwaarden: een behandelverplichting voor zijn drugsgebruik en opname in een 24-uurs wooninstelling.
Tot slot zei de Nijmegenaar niet open te staan voor een behandeling voor zijn drugsgebruik omdat hij naar eigen zeggen geen drugsprobleem heeft.