Nieuws

Sinkhole kostte de gemeente Apeldoorn twee ton

Het sinkhole aan de kruising Edisonlaan met de Koninginnelaan (N344) in Apeldoorn dat in juni ontstond ten gevolge van een waterleidingbreuk, kostte de gemeente naar schatting tussen de 200.000 en 250.000 euro. © Vitens
APELDOORN - Het sinkhole aan de kruising Edisonlaan met de Koninginnelaan (N344) in Apeldoorn dat in juni ontstond ten gevolge van een waterleidingbreuk, kostte de gemeente naar schatting tussen de 200.000 en 250.000 euro.
Bij de spontane breuk op 23 juni verzakte de grond; er ontstond een groot gat in het wegdek en er moest opnieuw geasfalteerd worden. De kruising was twee weken afgezet. 
Bewoners en ondernemers van het winkelcentrum Mercatorplein maken zich zorgen over de staat van het waterleidingnetwerk. Ook vinden zij de informatievoorziening over de duur van een storing en de herstelwerkzaamheden onvoldoende. De gemeente heeft Vitens daarom per brief gevraagd extra aandacht te besteden aan deze zaak.

Grootschalige aanpak breuken

De afgelopen weken ontstonden er in de omgeving van het Mercatorplein verschillende leidingbreuken. Zo sprong er in juli een leiding aan het Mercatorplein De gemeente, Vitens en Liander werken in Apeldoorn samen grootschalig aan de sanering van oude asbestcement leidingen. 
De gesprongen leiding die het sinkhole aan de Edisonlaan veroorzaakte, stond niet op de vervangingsplanning van Vitens en Liander. De oorzaak van de breuk was volgens de gemeente niet het gevolg van de leeftijd of het materiaal van de leiding.

Zie ook: