Instellingen

Eigenaar voormalige Knorhof wil niet tekenen: sloop varkensflat Erichem ligt stil

© Pixabay
© Omroep Gelderland
ERICHEM - De voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de afgebrande varkenshouderij in Erichem zijn stilgelegd. Eigenaar Adriaan Straathof van de voormalige Knorhof wil geen opdracht tot sloop tekenen.
Dat zegt directeur Rob Vlek van Holland Herstel, dat de sloop zou gaan uitvoeren. Medewerkers van zijn bedrijf zijn dit weekend al begonnen met de voorbereidingen, maar toen maandag Straathof aangaf geen opdracht aan Holland Herstel te willen tekenen heeft Vlek zijn personeel teruggetrokken omdat ook de reeds uitgevoerde werkzaamheden niet betaald dreigden te worden.

Immens bedrag

'Hij (Vlek, red.) is een beetje boos denk ik', zegt Jan Voermans, woordvoerder van de familie Straathof. 'Het klopt dat Adriaan geen handtekening wil zetten. Wat krijgt hij er voor terug? Hoeveel wordt er door de verzekering vergoed? Het gaat om een immens bedrag.' Voermans zegt met de verzekeraar en een andere uitvoerder om de tafel te zitten.
De Duitse verzekeraar van de varkenshouderij wil dat er nog niet begonnen wordt met de sloop. Deze wil eerst afspraken maken over de kosten van de sanering en de sloop van het terrein aan Burensewal. 

Stank

De brand in de voormalige Knorhof brak donderdagmiddag uit en doodde alle 20.000 aanwezige varkens. Omdat de komende dagen de temperatuur gaat stijgen, en dus ook de kans op stank, wil de gemeente Buren haast maken met het afvoeren van de verbrande varkens.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!