Nieuws

Bejaarde automobiliste veroorzaakt opschudding

Aan de Schoolstraat in Didam heeft een 76-jarige vrouw uit Tolkamer donderdagmiddag voor opschudding gezorgd. Ze raakte een stilstaande auto en reed vervolgens verder. © Flickr
DIDAM - Aan de Schoolstraat in Didam heeft een 76-jarige vrouw uit Tolkamer donderdagmiddag voor opschudding gezorgd. Ze raakte een stilstaande auto en reed vervolgens verder.
De eigenaresse van de geraakte auto belde de politie toen ze zag dat de oudere dame tegen haar auto reed en vervolgens vertrok. Toen de agenten ter plaatse waren, reed de bejaarde vrouw toevallig weer langs. De politie maande haar tot stoppen.
Het viel hen op dat de automobiliste heel veel moeite had met inparkeren in een ruim parkeervak. Het voertuig werd uiteindelijk half buiten het vak geparkeerd.

Onderzoek naar rijvaardigheid

Omdat de vrouw een ongeval heeft veroorzaakt, onzeker rijgedrag vertoonde en haar inparkeerkunsten te wensen overlieten, heeft de politie melding gemaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Ze gaan onderzoeken of de vrouw nog over de juiste kwaliteiten beschikt om een auto te besturen.