Nieuws

Verdachten aanslag op chalet voor de rechter

Drie mannen moeten zich vandaag voor de rechter in Zutphen verantwoorden voor een aanslag op een chalet in Winterswijk. Het gaat om mannen van 31, 34 en 20 jaar uit Winterswijk en Gaanderen. Hen wordt poging tot moord in vereniging ten laste gelegd. © Willem Saris
WINTERSWIJK KOTTEN - Drie mannen moeten zich vandaag voor de rechter in Zutphen verantwoorden voor een aanslag op een chalet in Winterswijk. Het gaat om mannen van 31, 34 en 20 jaar uit Winterswijk en Gaanderen. Hen wordt poging tot moord in vereniging ten laste gelegd.
Op zaterdagavond 18 februari zouden ze zwaar vuurwerk naar het chalet hebben gegooid, maar door de dikte van het raam ketste het explosief af. Er was veel schade, maar de bewoner die in het chalet aanwezig was, bleef ongedeerd. 
Verslaggever Jeroen Mäkel is bij de zaak:
Nadat opsporingsprogramma Bureau GLD aandacht aan de zaak schonk, werden in april drie verdachten aangehouden. Bij een van de drie zijn ook nepwapens gevonden, zoals gasalarmpistolen en balletjespistolen. Ook is er illegaal vuurwerk aangetroffen.
Wat het motief voor de aanslag was, is niet bekendgemaakt. De politie heeft eerder aangegeven dat er sprake is van een onderling conflict tussen de verdachten en de bewoner, maar over de aanleiding van het conflict zijn geen mededelingen gedaan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!