Nieuws

Ome Joop's Tour van start in hartje Arnhem

ARNHEM - Ome Joop's Tour is maandagmiddag van start gegaan bij het stadhuis van Arnhem. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar, die zelf niet op vakantie kunnen, mogen mee en trekken in de komende weken door Nederland. Het is de 67ste editie van de tocht.
Er doen dit jaar ongeveer 150 kinderen aan Ome Joop's Tour mee. De start was dus in Arnhem en ook de laatste etappe eindigt in de hoofdstad van Gelderland. De slotrit is woensdag 2 augustus. De eindstreep ligt op sportpark Valkenhuizen.
Verslaggever Jeroen Maikel was bij de start:

Historie

De Tour werd in 1950 voor het eerst georganiseerd door Joop Legerstee. In het Arnhem van na de Tweede Wereldoorlog hadden veel gezinnen het financieel niet breed. Speelgoed was er nauwelijks en dus zochten hun vertier op straat. Legerstee bedacht daarom samen met politieagent Van Veldhoven een fietsvakantie voor kinderen. Ze konden zo voor weinig geld toch een leuke tijd beleven.
Zondag brachten de deelnemers van dit jaar de nacht door op Papendal. Vanaf het stadhuis in Arnhem vertrokken ze maandag richting Nijmegen.