Nieuws

Enorme hoeveelheid regen komt richting Gelderland

Haal de paraplu's maar alvast tevoorschijn, want het gaat maandag regenen én niet zo'n klein beetje ook. Vooral in de Achterhoek kan het een kletsnatte bedoening worden. © Pixabay
WAGENINGEN - Haal de paraplu's maar alvast tevoorschijn, want het gaat maandag regenen én niet zo'n klein beetje ook. Vooral in de Achterhoek kan het een kletsnatte bedoening worden.
'Het gaat morgen een lange tijd regenen waarin de intensiteit van de buien behoorlijk kan verschillen. Zoals het er nu naar uitziet, kan er morgen in de Achterhoek enkele tientallen millimeters regen vallen', aldus weerman Tom van der Spek van MeteoGroup uit Wageningen.
Hoeveel we kunnen verwachten, is nog niet duidelijk. De weermodellen geven allemaal wat anders aan. 'Duidelijk is wel dat het bijna de hele dag regent. Druppelend en gietend.'

Waar kan ik droog zitten?

Het gaat in heel Gelderland morgen regenen. Maar wie ietsje droger wil zitten, moet naar de grens met Zuid-Holland. Daar is de kans op iets minder kletsnat worden het grootst. 'Daar is het ook niet droog, maar zullen buien worden afgewisseld met droge periodes', weet Van der Spek. 

Grootste mep boven Duitsland

De grootste mep met neerslag zal boven Duitsland vallen. 'Daar kan misschien wel 50 millimeter vallen. De storing is zo groot dat hij ook het oosten van ons gebied bereikt', aldus Van der Spek.