Nieuws

Trainer Henk de Jong mikt op top vijf met De Graafschap

DEN HAAG - Trainer Henk de Jong durft ambitie uit te spreken met De Graafschap voor het nieuwe seizoen.
"We proberen bij de eerste vijf te spelen. Dat hoort ook bij ons. Qua financiën kunnen we het misschien niet tegen iedereen redden, maar misschien wel met iets anders denken. En zo proberen we met die jongens iets teweeg te brengen."
De Jong heeft ook redenen om positief te zijn. "Het is mooi rustig rond de club. Dat is belangrijk om ergens naartoe te werken. We doen het met z'n allen. We hebben een hoop plezier, maar er wordt ook hard gewerkt. En ook rechtuit naar elkaar als het niet goed is. Man en paard noemen. We willen eigenlijk wat verschillende systemen spelen. En daar kan ik wel interessant over doen, maar daar moeten we vooral goed op trainen. En wij zijn in principe compleet. We hebben het mooi voor elkaar. Ik ben blij met mijn selectie en het is een feest om iedere dag met deze jongens te werken. En dat gaat tot iets moois leiden."
De oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag werd met 1-0 verloren, maar daar tilde de trainer niet te zwaar aan. "Ik ben heel tevreden. Den Haag is twee weken verder dan wij. We hebben eigenlijk geen kans weggegeven en alleen een onnodige vrije trap gaat erin. We kunnen ook van de goal afspelen, omdat we veel snelheid hebben, op de flanken en ook centraal. We zullen best een keer een zeperd krijgen, maar het staat gewoon goed."