Nieuws

Onnodige oefennederlaag De Graafschap tegen ADO

De Graafschap heeft in Den Haag onnodig met 1-0 verloren in een oefenwedstrijd tegen eredivisionist ADO.
DEN HAAG - De Graafschap heeft in Den Haag onnodig met 1-0 verloren in een oefenwedstrijd tegen eredivisionist ADO.
De Doetinchemmers waren zeker niet de mindere ploeg en maakten zeker defensief een degelijke indruk.
De linksbenige Jordy Tutuarima opereerde als rechtsback in het 5-3-2 systeem, waarmee trainer Henk de Jong in de slotfase van het seizoen steevast speelde. Sven Nieuwpoort was verrassend de aanvoerder bij De Graafschap.
De Graafschap had in de beginfase meer balbezit, maar kwam niet verder dan een kopballetje van Anthony van den Hurk. Sjoerd Ars was na 25 minuten iets dreigender met een kopbal in het zijnet. Binnen een half uur voerde trainer Henk de Jong al enkele wissels door. Verder gebeurde er weinig voor de rust, zagen ook de meegereisde fans uit Doetinchem.
Na rust kopte Ars een bal knap door op Daryl van Mieghem die kon schieten. Doelman Zwinkels had daar de nodige moeite mee. Daarna werd het een tombola, toen de al vervangen Mark Diemers weer terugkeerde in het veld.
Myenty Abena had na een hoekschop van Robert Klaasen bijna succes met een kopbal. Het zat achterin goed dicht bij De Graafschap. Voetballend kwam ADO er niet door, maar het werd toch 1-0 via een vrije trap van Bakker.
De Graafschap was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Abena kopte in vrije positie verkeerd in en een vrije trap van Diemers werd overgetikt door Zwinkels. In de slotfase controleerde ADO het duel zonder echt tot kansen te komen. Na een fout van Kevin van Diermen was Marengo vlak voor tijd nog wel dichtbij de 2-0.
Beginopstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, Receveur. Serrarens; Ars, van den Hurk.
Invallers: Van Mieghem, Klaasen, Van Overbeek, Burgzorg, van Diermen. Keurntjes, Vreman.