Nieuws

Ernstig verwaarloosde jongen op camping gevonden, 'dit hakt er diep in'

WINTERSWIJK - Op een camping in Winterswijk is een ernstig verwaarloosd jongetje gevonden. Zijn ouders zijn aangehouden.
Een Nederlands gezin had zaterdag rond 4.00 uur een jongetje in hun voortent aangetroffen. Hij was de koelkast leeg aan het eten en zag er erg mager uit. Hij wilde niet praten.
Tegen de gealarmeerde agenten wilde hij wel wat zeggen. Het bleek om een Duits jongetje te gaan. Hij stond met zijn ouders naast het Nederlandse gezin op het veld.
Terwijl gealarmeerde agenten zich over het jongetje ontfermden, gingen andere agenten naar de caravan van de ouders. Toen ze aanklopten, probeerde de moeder via het raam te vluchten. Ze kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook de vader van het kind is aangehouden.

Twee meisjes en honden

In de caravan waren ook twee meisjes en twee honden aanwezig. De kinderen zijn onder de 10 jaar, het jongetje dat werd gevonden is de middelste van de drie. Voor de kinderen en dieren is opvang geregeld. De ouders zitten nog vast.
Uit onderzoek blijkt dat de moeder wordt gezocht door de Duitse politie. Ze moet nog een celstraf uitzitten.
Foto: Omroep Gelderland

'Dramatisch voor het gezin'

Campingeigenaar Hendrik-Jan Mensink noemt het 'dramatisch voor het gezin'. Hij zegt tegen Omroep Gelderland dat campinggasten bij hem aan de bel trokken en dat hij de politie alarmeerde. Die greep rond 5.00 uur in op de camping.
De eigenaar zegt dat het gezin sinds begin juni bij hem op de camping stond, voor de eerste keer. Hij vond het een normaal gezin. Er was hem niets vreemds opgevallen. Er waren ook geen signalen bij hem binnengekomen dat er iets aan de hand was.
De politie kwam zaterdagmiddag een bloemetje brengen voor het Nederlandse gezin waar de jongen in de tent zat. Maar het gezin was al vertrokken. Het had er diep bij hen ingehakt, zegt Mensink. Ook het personeel van de camping is aangeslagen. De camping telt zo'n 3000 gasten.
Foto: Omroep Gelderland

Burgemeester erg geschrokken

Burgemeester Joris Bengevoord is erg geschrokken. 'Dit is een verhaal dat je liever niet wilt horen.' Hij heeft zijn hulp aan de campingeigenaar aangeboden. 
Bengevoord vindt dat de politie en de camping adequaat hebben gehandeld. Hij is ook erg te spreken over het Nederlandse gezin dat aan de bel trok.