Nieuws

VIDEO: Vier mooie Vierdaagsemomenten (om niet te vergeten)

We zijn na alle hectische, maar mooie, Vierdaagsedagen nog even door al het beeldmateriaal gegaan. Vier hoogtepunten zetten we op een rijtje. Wat was het indrukwekkend! © ANP
NIJMEGEN - We zijn na alle hectische, maar mooie, Vierdaagsedagen nog even door al het beeldmateriaal gegaan. Vier hoogtepunten zetten we op een rijtje. Wat was het indrukwekkend!
Kijk bijvoorbeeld nog even naar deze twee tortelduiven. Ze zijn een week geleden getrouwd. En ze gaan op huwelijksreis naar: de Nijmeegse Vierdaagse. Want daar hebben ze elkaar ontmoet.
Bert van der Lans (85) uit Nijmegen liep voor de zeventigste keer de Vierdaagse. En met succes, vrijdag kwam hij ongeschonden over de finish en mag hij zich de absolute recordhouder noemen. Niemand liep zo vaak de vierdaagse als hij.
En dan Loujein. Onze 12-jarige heldin uit Elst. Ze vluchtte drie jaar geleden uit Syrië en spreekt vloeiend Nederlands. Maar toch merkt ze dat mensen haar nog steeds als vluchteling zien. Daarom is het soms moeilijk om aansluiting te vinden, zegt ze. Wij vinden haar in ieder geval een enorme kanjer!.
En dan deze twee jongens. Ze werden door Harm Edens opgevangen toen ze over de streep kwamen, vrijdagmiddag. Zij liepen voor de moeder van een van hen, die onlangs volkomen onverwacht overleed.