Nieuws

Atlete Sifan Hassan is in bloedvorm, zo vlak voor het WK

Sifan Hassan heeft vrijdag bij de Diamond League in Monaco haar persoonlijk record op de 800 meter opnieuw aangescherpt. De 24-jarige Arnhemse atlete eindigde als vierde in 1.56,81, aanzienlijk sneller dan de 1.58,13 die ze eerder deze maand neerzette in Lausanne. Toen was die persoonlijke toptijd ook net niet goed genoeg voor een medaille (vierde). © ANP
ARNHEM - Sifan Hassan heeft vrijdag bij de Diamond League in Monaco haar persoonlijk record op de 800 meter opnieuw aangescherpt. De 24-jarige Arnhemse atlete eindigde als vierde in 1.56,81, aanzienlijk sneller dan de 1.58,13 die ze eerder deze maand neerzette in Lausanne. Toen was die persoonlijke toptijd ook net niet goed genoeg voor een medaille (vierde).
Hassan liep in het Stade Louis II bij het ingaan van de tweede en laatste ronde nog achteraan, maar schoof vervolgens in de van haar bekende stijl op naar voren.
Ze kwam echter te laat om de top drie nog te achterhalen. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya liep op imponerende wijze naar de winst in 1.55,27, de beste tijd van dit jaar. Francine Niyonsaba uit Burundi pakte het zilver in 1.55,47, brons ging naar de Amerikaanse Ajee Wilson (1.55,61).
Twee weken voor de start van de WK in Londen toonde Hassan in Monaco aan dat het met haar vorm wel goed zit.