Nieuws

Inbreker deelt rake klappen uit en moet 14 maanden de cel in

Een 20-jarige man uit Den Haag is vrijdag veroordeeld tot 14 maanden cel omdat hij geweld gebruikte toen hij probeerde in te breken in een woning in Nijmegen. Hij sloeg een van de bewoners meerdere malen in zijn gezicht. © Pixabay
NIJMEGEN - Een 20-jarige man uit Den Haag is vrijdag veroordeeld tot 14 maanden cel omdat hij geweld gebruikte toen hij probeerde in te breken in een woning in Nijmegen. Hij sloeg een van de bewoners meerdere malen in zijn gezicht.
De man brak samen met een handlanger op 9 september 2016 in bij een woning in Nijmegen. Terwijl ze op de bovenverdieping op zoek waren naar goederen, kwamen de bewoners thuis: een man, zijn zwangere echtgenote en hun zesjarige zoontje. 
De mannelijke bewoner liep naar boven en werd bovenaan de trap meerde malen in zijn gezicht geslagen door de inbrekers, die vervolgens naar beneden vluchtten. 

Zwangere vrouw geduwd

De man uit Den Haag probeerde via de voordeur te vluchten, waarbij hij de zwangere vrouw aan de kant duwde. De mannelijke bewoner wist buiten bovenop de inbreker te springen en hem aan de politie over te dragen. Door de mishandeling heeft de bewoner blijvend oogletsel opgelopen. 
De Hagenaar moet 14 maanden de cel in en daarnaast een schadevergoeding van ruim 9000 euro betalen. Zijn handlanger wist via de achterdeur te ontkomen en is nog steeds voortvluchtig.