Nieuws

Wilco Kelderman uit Barneveld kopman Sunweb tijdens Vuelta

Wilco Kelderman uit Barneveld is tijdens de Vuelta de kopman van Sunweb. Dat zei ploegbaas Iwan Spekenbrink voor de start van de 19de etappe in de Tour de France, meldt de NOS. © ANP
BARNEVELD - Wilco Kelderman uit Barneveld is tijdens de Vuelta de kopman van Sunweb. Dat zei ploegbaas Iwan Spekenbrink voor de start van de 19de etappe in de Tour de France, meldt de NOS.
Hij neemt de rol over van Tom Dumoulin. De winnaar van de afgelopen Giro d'Italia vindt de Ronde van Spanje niet passen in zijn voorbereiding op de WK wielrennen van september in het Noorse Bergen.
Ook Kelderman deed dit jaar mee aan de Giro. Daarin kwam hij tijdens de negende etappe ten val toen de Barnevelder tegen een onhandig geparkeerde motor aanreed. Hij brak hierbij zijn vinger. Het was de tweede keer in korte tijd dat Kelderman die vinger brak. Na dit ongeluk stapte hij uit de Giro d'Italia.

Debuut

Kelderman wordt tijdens de Vuelta bijgestaan door onder anderen Warren Barguil en Sam Oomen. Laatstgenoemde maakt zijn debuut in de Ronde van Spanje. Momenteel is Kelderman op hoogtestage in La Plagne met ploeggenoten Dumoulin, Oomen, Lennard Hofstede en Soren Kragh Andersen.
De Vuelta begint zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!