Nieuws

Ontsnapte herdershond Cindy na dagen zoeken weer gevonden

PUTTEN - De ontsnapte politiehond Cindy uit Putten is terecht. Het dier werd gevonden op bungalowpark De Veluwse Hoevegaerde in Putten. De hond ontsnapte maandagavond aan de Engweg na een bezoek aan de dierenarts.
'Gisteravond kwamen er meldingen dat het dier op het bungalowpark liep', vertelt Wilma Mulder van de Dierenambulance opgelucht. 'Het park is helemaal omheind en de hond kon er alleen via de hoofdingang in en uit.' 

Heel blij om elkaar te zien

Daarop zetten medewerkers van de dierenambulance de hoofdingang af. Bij het vangen van de hond was wel het baasje nodig. 'Het dier was na een paar dagen zo nerveus geworden dat de hond rechtsomkeert zou maken als iemand hem zou benaderen. Uiteindelijk kwam de hond aarzelend uit het bos tevoorschijn. De hond en het baasje waren heel blij om elkaar te zien.' 
Het dier was wel wat vermagerd maar verder in goede conditie. Eerder leek het erop alsof de hond gewond was geraakt omdat hij mank liep, maar volgens Mulder werd dat waarschijnlijk veroorzaakt door een kapot voetzooltje.
De Dierenambulance heeft dagenlang naar het dier gezocht, soms tot diep in de nacht. De herdershond is opgeleid om voor de politie te werken maar is niet voor de politie actief. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!