Nieuws

Een huis in Gelderland kost steeds meer

Wie in Gelderland een huis wil kopen, is steeds meer geld kwijt. In het tweede kwartaal steeg de gemiddelde huizenprijs met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. © pixabay
ARNHEM - Wie in Gelderland een huis wil kopen, is steeds meer geld kwijt. In het tweede kwartaal steeg de gemiddelde huizenprijs met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Huizen gingen van de hand met een gemiddelde verkoopprijs van bijna 253.000 euro. In het tweede kwartaal van vorig jaar was dat nog ruim 231.000 euro, blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.
De prijs van een huis steeg in alle provincies. De stijging was in Noord-Holland met 11,2 procent het hoogst. Met 3 procent deed Zeeland het het rustigst aan.
De gemiddelde verkoopprijs is nog wel steeds onder het niveau van voor de crisis in 2008, toen een koopwoning ruim 266.000 euro kostte.
Vooral in Apeldoorn en in Culemborg zit de huizenmarkt enorm in de lift. Daar steeg de prijs van een huis met achtereenvolgens 10 en 10,7 procent, werd vorige week duidelijk uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!