Nieuws

Dertig militairen tijdens Vierdaagse getroffen door norovirus

De Britse militairen die tijdens de Nijmeegse Vierdaagse ziek zijn geworden zijn getroffen door het norovirus. Dat maakt de GGD Gelderland-Zuid donderdagavond bekend. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Britse militairen die tijdens de Nijmeegse Vierdaagse ziek zijn geworden zijn getroffen door het norovirus. Dat maakt de GGD Gelderland-Zuid donderdagavond bekend.
In totaal zijn er dertig militaire lopers getroffen door het virus dat besmettelijk is en buikgriep veroorzaakt. Volgens de GGD herstellen mensen wel weer snel van de ziekte.
Donderdagmiddag werd bekend dat er twintig militairen ziek waren uitgevallen, nu blijkt dat het dus om dertig militairen gaat. Volgens de GGD heeft de medische staf op Heumensoord, waar de militairen verblijven, actie ondernomen om verdere verspreiding te voorkomen. Eerder liet de GGD al weten dat er geen extra maatregelen nodig zijn.
In eerste instantie werd er gedacht dat het om een voedselvergiftiging ging. De militairen liggen in een aparte ziekenboeg, maar de meesten zijn volgens de GGD alweer opgeknapt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!