Nieuws

Verhaal Vierdaagseloopster Loujein maakt indruk: 'Mensen willen met me op de foto'

NIJMEGEN - Vierdaagseloopster Loujein begint een beroemdheid te worden. Eerder deze week was het 12-jarige meisje te zien in het 4Daagse Journaal van Omroep Gelderland en daarmee maakte ze indruk.
Loujein vluchtte drie jaar geleden met haar ouders vanuit Syrië naar Nederland. Ze spreekt vloeiend Nederlands, en doet er alles aan om aansluiting te vinden. Maar dat wil niet zo lukken. 

Selfie

Tijdens de Vierdaagse staat Loujein dit jaar dus echt volop in de belangstelling. 'Sommige mensen willen met me op de foto', vertelt ze donderdag. 'Of gewoon een praatje maken. Ik loop met mijn vriendinnen voor meerdere goede doelen, dus steeds als iemand een praatje of een selfie wil vragen we 50 cent. Voor het goede doel.'
De 12-jarige Vierdaagseloopster verwacht dat ze vrijdag de eindstreep haalt. 'Het gaat supergoed. Veel beter dan gisteren, toen was ik helemaal uitgeput. Ik vond het saai en stom. Ik dacht misschien is dit mijn eerste en laatste keer. Maar dat gevoel is helemaal weg.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!