Nieuws

Groeten uit Gelderland - Aflevering 3

Bas begint helemaal in het Oosten, in het plaatsje Kotten. Daar gaat hij ’s ochtends vroeg wijn drinken bij Henk Marmelstein van Wijngaard De Reeborghesch.
WINTERSWIJK KOTTEN - Bas begint helemaal in het Oosten, in het plaatsje Kotten. Daar gaat hij ’s ochtends vroeg wijn drinken bij Henk Marmelstein van Wijngaard De Reeborghesch.
In Aalten is het Nationale Onderduik museum waar Bas de plek bezoekt waar mensen ondergedoken zaten in de Tweede Wereldoorlog. Daarna een uitstapje naar Duitsland, naar Kasteel Anholt. Bas gaat lunchen in het restaurant van het kasteel, Parkhotel Wasserburg. Op zijn bord verschijnt een Rembrandt, en Bas bezoekt na de lunch het museum in het kasteel, waar hij de échte Rembrandt, en nog meer mooie schilderijen, kan aanschouwen!
Daarna door op de fiets naar het Bergherbos waar loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog te zien zijn. En er is een prachtige houten toren op de Hulzenberg met een hoogte van 21 meter. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder! 
Olaf en zijn kinderen bezoeken het Openlucht museum in Arnhem en Ariane en Bas slapen in Landgoedhoeve Vosbergen in een prachtig gerenoveerde boerderij, nog in oude stijl. 
Uit kan je in het Steengroeve theater in Winterswijk waar die week CINEMA het thema is. Op 11 & 12 augustus is Huntenpop in Ulft en op 12 en 13 augustus zijn de Maas en Waalse Oogstdagen met het NK Hooien!

De uitzending van 6 augustus terugkijken? Dat kan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!