Nieuws

Groeten uit Gelderland - Aflevering 5

In Culemborg ontmoet Bas schrijver Bert Wagendorp, een Achterhoeker die nu in de Betuwe woont. Hij laat ons de oude stad zien.
CULEMBORG - In Culemborg ontmoet Bas schrijver Bert Wagendorp, een Achterhoeker die nu in de Betuwe woont. Hij laat ons de oude stad zien.
In de Lambertuskerk in Ingen staat een 1000 jaar oud doopvont, en vlakbij is het Baron van Brakell museum, genoemd naar een man die door de landbouwkundige experimenten op zijn bedrijf en zijn geschriften over de landbouw veel invloed heeft gehad op de landbouw in heel Nederland.
Bas luncht bij het Veerhuis in Opheusden met een prachtig uitzicht op de Nederrijn. En in de Edense bossen ontmoet Bas cameraman Luc Enting die beelden filmt voor dé natuurfilm over de Veluwe die nu afgerond wordt. De film heet simpelweg: WILD. Bas en Luc zijn getuige van een bijzonder moment met een zwarte specht. 
Olaf en zijn kinderen overnachten in Kasteel Doorwerth en de pubers gaan het water in bij de Wipe Out Baan in Zoelen. 
Uit kan je naar het Internationaal Cellofestival in Zutphen van 23 t/m 27 augustus. Dat weekend is er ook het Volksfeest in Winterswijk én Nijmegen kleurt Middeleeuwen! Op 26 en 27 augustus waan je je in een Middeleeuwse stad bij het Gebroeders van Limburg festival.

De uitzending van 20 augustus terugkijken? Dat kan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!