Nieuws

Groeten uit Gelderland - Aflevering 6

Hoevelaken staat vooral bekend om de files. Maar Bas ontdekt het Landgoed Hoevelaken, een stukje groene oase aan de rand van Gelderland, beheert door Gelders Landschap en Kastelen.
HOEVELAKEN - Hoevelaken staat vooral bekend om de files. Maar Bas ontdekt het Landgoed Hoevelaken, een stukje groene oase aan de rand van Gelderland, beheert door Gelders Landschap en Kastelen.
Daarna bezoekt hij Landgoed Oldenaller waar regelmatig intieme concerten worden gegeven. Dit is onder beheer van Natuurmonumenten. Bas gaat lunchen bij de Bosrand in Ermelo en bezoekt een maagd in Hulshorst: Molen de Maagd welteverstaan. In Nunspeet krijgt hij een rondleiding langs vele muurgedichten door de hele stad. 
Yvette gaat vliegen vanuit Teuge en mag zelf het stuur vasthouden. Ariane en Bas logeren in Den Ouden Dam in Kesteren, een mooie boerderij met een hoogstamboomgaard en vele dieren. 
Uit kan je op de Tongerse hei waar op 29 augustus kan wandelen door de paarse bloemen. In Voorthuizen is op 31 augustus het jaarlijkse Oldtimer evenement waar honderden oude auto’s in een parade rijden. En in Doetinchem zijn van 31 augustus t/m 3 september Stadsfeesten, met van alles te doen voor jong en oud.

Deze aflevering is zondag 27 augustus om 17.20 te zien bij Omroep Gelderland. Ieder uur herhaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!