Nieuws

Beschonken automobilist rijdt jonge vrouw dood: 3 jaar cel en tbs

Een 28-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met dwangverpleging. De man reed op Nieuwjaarsnacht in dronken toestand een jonge vrouw dood in Oss. © Pixabay
NIJMEGEN - Een 28-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met dwangverpleging. De man reed op Nieuwjaarsnacht in dronken toestand een jonge vrouw dood in Oss.
De vrouw stak kort na middernacht op de fiets een weg over, toen ze werd aangereden door de verdachte. Deze liet de jonge vrouw in hulpeloze toestand achter en reed verder. De politie hield de verdachte 's ochtends aan. De vrouw overleed als gevolg van de aanrijding.

Reeks delicten

Volgens de rechtbank heeft de Nijmegenaar zich schuldig gemaakt aan zeer onvoorzichtig rijgedrag: hij was onder invloed van alcohol, reed op te hoge snelheid door rood licht en had onvoldoende aandacht voor het overige verkeer. Ook werd hij veroordeeld voor het doorrijden na het ongeval zonder het slachtoffer te helpen. 
De man werd woensdag ook voor drie andere verkeersdelicten veroordeeld. Zo reed hij op Nieuwjaarsnacht en Eerste Kerstdag met een geschorst rijbewijs. Destijds was de verdachte ook onder invloed van alcohol. 

Spijtbetuiging

De verdachte betuigde spijt aan de nabestaanden, maar volgens de rechtbank maakte dit geen verschil. Zij rekent het de verdachte zwaar aan dat hij twee keer onder invloed van alcohol en met een geschorst rijbewijs achter het stuur kroop. 
Daarnaast lijkt de verdachte zich volgens de rechtbank niet te beseffen dat hij met alcohol op niet mag autorijden.