Nieuws

Grote uitbreiding rundveebedrijf Wichmond voorlopig van de baan

Miljonair Kees Koolen mag zijn veebedrijf aan de Polweg in Wichmond toch niet uitbreiden met zo'n duizend koeien. De Raad van State heeft de milieuvergunning vernietigd. © Omroep Gelderland
WICHMOND - Miljonair Kees Koolen mag zijn veebedrijf aan de Polweg in Wichmond toch niet uitbreiden met zo'n duizend koeien. De Raad van State heeft de milieuvergunning vernietigd.
Koolen kreeg in maart 2016 een milieuvergunning van de provincie Gelderland voor de uitbreiding naar 1345 stuks rundvee. Daarbij werd rekening gehouden met de sluiting van een kippenbedrijf in Warnsveld en een varkenshouderij in Vorden.
De rechten voor ammoniakuitstoot en stikstofdepositie van die twee bedrijven werden gebruikt voor de uitbreiding van het rundvee in Wichmond. Volgens de Raad van State is echter gerekend met foutieve ammoniak- en stikstofcijfers.

Geldende vergunningen

Ook heeft de provincie ten onrechte niet beoordeeld of op de te sluiten bedrijven het houden van vee überhaupt wel mogelijk was volgens de geldende vergunningen. De provincie moet nu een nieuw besluit nemen over de veestal van Koolen. In de bestaande stallen aan de Polweg mag Koolen al wel een regulier melkveebedrijf met 90 koeien beginnen.
Een woordvoerder van Koolen laat weten dat er nog volop vertrouwen is dat de stal er gaat komen. 'We hopen dat over een jaar alsnog de schop in de grond kan.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!