Nieuws

En alweer de laatste! Dit is de dag van Cuijk

De allerlaatste! Nog één dag en dan zit de 101e Vierdaagse er weer op. Maar dan moet er vandaag nog wel even doorgewandeld worden. De dag van Cuijk staat op het programma. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De allerlaatste! Nog één dag en dan zit de 101e Vierdaagse er weer op. Maar dan moet er vandaag nog wel even doorgewandeld worden. De dag van Cuijk staat op het programma.
Aan het eind wacht een fantastisch feestgedruis op de Via Gladiola. Van de bijna 45.000 ingeschreven lopers gaan er vandaag nog 38.717 van start vanaf de Wedren. Dit kunnen zij vandaag verwachten.
Vanaf de start in Nijmegen is het voor iedereen tijd om de voeten richting Overasselt te bewegen. Daar splitsen de verschillende groepen lopers zich op. De 30 kilometer gaat langs Heumen en Malden op om vervolgens alvast koers te zetten naar de Via Gladiola, om de gladiolen in ontvangst te nemen.
Voor de 40 kilometer-lopers geldt ook dat zij richting Heumen lopen, maar ze zakken daarna af naar Beers en Cuijk. De 50 gaat vanuit Overasselt naar Grave, waar ook de militaire wandelaars zullen lopen. 
Bent u benieuwd hoeveel kilometer de lopers nou uiteindelijk hebben afgelegd?

Feestplaats Cuijk

Bij Cuijk komen de 40 en de 50-kilometer lopers weer samen. Daar zal ongetwijfeld een feestje gevierd worden, want dat kunnen ze in Brabant wel. In Cuijk hebben ze namelijk grote Vierdaagsefeesten en ook met carnaval kunnen ze er wat van. Dus in Cuijk zullen de wandelaars het vast heel gezellig gaan krijgen. 
Vanuit Cuijk zal het feestje niet meer ophouden, want dan is de finish in zicht. Met het hoogtepunt natuurlijk op de Via Gladiola, met duizenden mensen langs de route om iedereen met een warm gevoel binnen te halen. En dan zit het er ook echt op, de 101e Vierdaagse komt tot een eind.