Nieuws

Er worden flink minder auto's gestolen in onze provincie

Het aantal diefstallen van personenvoertuigen in Oost-Nederland is in het eerste half jaar van 2017 gedaald. De teller van de politie-eenheid staat op 822 gestolen voertuigen, dat is 28 procent minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit diefstalcijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) in Hoevelaken. © Pixabay
HOEVELAKEN - Het aantal diefstallen van personenvoertuigen in Oost-Nederland is in het eerste half jaar van 2017 gedaald. De teller van de politie-eenheid staat op 822 gestolen voertuigen, dat is 28 procent minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit diefstalcijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) in Hoevelaken.
De daling van het aantal gestolen voertuigen in Oost-Nederland is vergeleken met andere eenheden het grootst. Het aantal gestolen brom- en snorfietsen is in deze cijfers niet meegenomen. 

Betere beveiliging

Dat er minder personenvoertuigen gestolen worden, is volgens het AVc te danken aan de betere beveiliging van nieuwe types voertuigen. Daarnaast richt de politie zich op de aanpak van handel in gestolen onderdelen, de voornaamste reden voor diefstal van oudere auto's. 
'Al met al een positieve ontwikkeling die aanmoedigt om de aanpak van diefstal onverminderd door te zetten', zegt AVc-directeur Titus Visser. 

Veel gestolen voertuigen

De cijfers zijn goed nieuws voor de regio, toch is het aantal diefstallen van voertuigen in Oost-Nederland al jaren het hoogst vergeleken met andere regio's. Alleen in Amsterdam werden er dit jaar voor het eerst meer voertuigen gestolen. 
'Hierover hoeven mensen zich geen zorgen te maken', zegt Visser. 'De logische verklaring is dat Oost-Nederland een grote regio is met veel voertuigen', besluit hij.