Nieuws

Nieuwe marsleider zet nu vooral veel handtekeningen

De nieuwe marsleider van de Vierdaagse, Henny Sackers, begint volgend jaar aan zijn eerste Vierdaagse. Maar op de achtergrond is hij al flink actief. © Ger Loeffen.
MALDEN - De nieuwe marsleider van de Vierdaagse, Henny Sackers, begint volgend jaar aan zijn eerste Vierdaagse. Maar op de achtergrond is hij al flink actief.
Sackers is  met zijn juridische achtergrond een marsleider die graag alle afspraken voor de komende jaren op papier wil zetten. En daarom sluit hij deze week al meerdere convenanten met partners. 
Zo ook met de gemeente Beuningen vanmiddag. In dat convenant staan alle afspraken tussen de Vierdaagse en de gemeente over de doorkomst van het wandelevenement door Beuningen. Burgemeester Carol van Eert is er blij mee: ‘Met de ondertekening van dit Vierdaagseconvenant garanderen we ook in de toekomst de doorkomst van de Vierdaagse door onze mooie gemeente. Het convenant schept duidelijkheid over de verantwoordelijkheden en de verwachtingen die de gemeente en Stichting DE 4DAAGSE van elkaar hebben.

Defensie

Daarnaast sluit Sackers morgen ook een convenant met het Ministerie van Defensie en de gemeente Nijmegen. Dit om te bekrachtigen dat de partijen weer vijf jaar gaan samenwerken. Veel verandert daar de komende jaren niet in.
'Wel hebben we de uitbreiding van het aantal militaire deelnemers aan de Vierdaagse verder vastgelegd. In 2015 waren dat 5.000 deelnemers, in 2016 al 6.000', aldus Henny Sackers namens het bestuur van de Vierdaagse.

'Mooi dat Heumensoord blijft'

Ook de Nijmeegse burgemeester Bruls is blij met de verlenging van het convenant. 'Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de vernieuwing van de samenwerking. Onze taakverdeling is nu nog duidelijker en de samenwerking is verder geprofessionaliseerd. Mooi dat Heumensoord ook de komende jaren bij de Vierdaagse blijft, want beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de harten en hoofden van de Nijmegenaren.'