Nieuws

Interesse in overname voormalige gevangenis

Meerdere partijen zijn geïnteresseerd in een overname van voormalig gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. De gemeente is nu in gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf en omwonenden om een gepaste herbestemming te vinden voor het pand. © REGIO8
ULFT - Meerdere partijen zijn geïnteresseerd in een overname van voormalig gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. De gemeente is nu in gesprek met het Rijksvastgoedbedrijf en omwonenden om een gepaste herbestemming te vinden voor het pand.
'Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over eventuele bewoning door arbeidsmigranten', zegt een gemeentewoordvoerder. De buurt was tegen het plan om Poolse arbeiders te huisvesten in de voormalige gevangenis.

Gesprekken met de buurt

De gemeente is nu in gesprek met de buurt, middels verschillende workshops. Ook staat voor 9 september een open dag gepland. Op deze dag zal de eigenaar van het pand, het RVB, de stand van zaken rondom de herontwikkeling presenteren. Daarnaast presenteren studenten van de Dutch Design Academy hun ideeën voor de herbestemming.
Inwoners met ideeën voor de herbestemming van De Kruisberg worden doorverwezen naar het RVB. Er zijn op dit moment nog geen voorwaarden verbonden aan een overname.