Nieuws

Verspreiding intieme foto's voorkomen: mobieltjesverbod FC Eibergen

Na SV Grol en FC Winterswijk verbiedt ook FC Eibergen mobieltjes in de kleedkamer. Het bestuur van de voetbalclub wil hiermee pestgedrag door bijvoorbeeld intieme foto's voorkomen. © Omroep Gelderland
EIBERGEN - Na SV Grol en FC Winterswijk verbiedt ook FC Eibergen mobieltjes in de kleedkamer. Het bestuur van de voetbalclub wil hiermee pestgedrag door bijvoorbeeld intieme foto's voorkomen.
De club laat op haar site weten dat het verbod gaat gelden voor de jeugd tot 19 jaar. 'Pestgedrag door het maken en verspreiden van bijvoorbeeld intieme foto's leidt tot zeer onwenselijke en persoonlijk verdrietige situaties, waarbij jonge mensen voor lange tijd getraumatiseerd kunnen raken.'
Als de spelers de kleedkamer inkomen, moeten ze hun mobiele telefoon inleveren. Deze gaat in een opbergzak en is na het douchen weer op te halen. Ook bij uitwedstrijden gaan trainers en leiders van de club mobieltjes bij de kleedkamer innemen.
SV Grol en FC Winterswijk gingen de club dus al voor. Ook daar gaat het op een soortgelijke manier. Bij FC Winterswijk gaan de telefoons in een zwarte sporttas. Alles om digitaal pesten tegen te gaan. 'Gelukkig hebben wij het nog niet meegemaakt, maar je hoor in den lande toch echt vervelende verhalen van foto's en filmpjes die zijn gemaakt in de kleedkamer of op het trainingsveld en waar later misbruik van wordt gemaakt', zei die club een jaar geleden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!