Nieuws

Kiwi op de fiets krijgt kans bij NEC

HEELSUM - Hij kwam letterlijk op de fiets naar NEC en nu krijgt Michael den Heijer de kans om een contract af te dwingen.
"Ja, dat is wel een grappig verhaal", vertelt de middenvelder uit Nieuw Zeeland.
"De vader van mijn vader komt uit Nederland, maar ik heb de taal nooit geleerd. Ik was door Europa aan het reizen. Mijn nichtje woont in Nijmegen en toen ik bij haar logeerde, vroeg ik of ik haar fiets mocht lenen om de training van NEC te gaan bekijken. Ik benaderde de trainer en sprak met Patrick Pothuizen en Ron de Groot. Van daaruit kreeg ik een kans in het tweede team en het gaat lekker."
Den Heijer mag zich nu bewijzen tijdens het trainingskamp van NEC in Heelsum. "Het is mooi dat ik hierbij mag zijn. Dan zou ik de eerste kiwi-speler van NEC worden. Ik ben een echte teamspeler en zou graag helpen om de club terug te brengen naar de eredivisie. Patrick Pothuizen heeft me vorig seizoen al zien spelen, maar nu zijn er veel andere mensen gekomen bij de club. Ik wil me graag bewijzen voor de nieuwe trainer. Je weet nooit hoe dingen lopen in het voetbal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!