Nieuws

Nog even doorzetten: Dit is de dag van Groesbeek

We zijn alweer over de helft van het wandelspektakel in Nijmegen. Dag 3 staat alweer voor de deur én dat is niet de makkelijkste. De dag van Groesbeek belooft een hele zware te worden. De Zevenheuvelenweg bij Berg en Dal staat op het programma. Van de bijna 45.000 ingeschreven lopers gaan er vandaag nog 39.719 van start vanaf de Wedren. En dit kunnen zij verwachten vandaag. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - We zijn alweer over de helft van het wandelspektakel in Nijmegen. Dag 3 staat alweer voor de deur én dat is niet de makkelijkste. De dag van Groesbeek belooft een hele zware te worden. De Zevenheuvelenweg bij Berg en Dal staat op het programma. Van de bijna 45.000 ingeschreven lopers gaan er vandaag nog 39.719 van start vanaf de Wedren. En dit kunnen zij verwachten vandaag.
De wandelaars starten natuurlijk weer in Nijmegen en zetten daarna met zijn allen koers naar Malden, Molenhoek en Mook. In Mook zeggen de 30 kilometer-lopers gedag en wandelen dan door naar Groesbeek om daar alvast te genieten van de soep van onze eigen kantinejuf Tonnie. 

Twee provincies op een dag

Voor de 40 en de 50 kilometer staat er uiteraard een iets groter rondje op het programma. De 50 kilometer-wandelaars lopen door twee provincies. Zo gaan ze ook naar het Limburgse Milsbeek en Gennep. Via Ottersum wordt dan weer koers gemaakt naar Gelderland.

Zevenheuvelenweg

En dan moet het zwaarste misschien nog wel komen. Alle afstanden zetten via Groesbeek hun stappen naar Berg en Dal. Dat gaat dan over de Zevenheuvelenweg. De naam zegt het al, flink wat heuveltjes onderweg. Het zijn er alleen geen zeven, maar zes.
Benieuwd hoever de lopers vandaag moeten lopen?
En vanaf de Zevenheuvelenweg is het weer snel tijd om door te lopen naar de finish. En wordt die bereikt, dan ligt het Vierdaagsekruisje weer voor het grijpen. Want dan is alleen de dag van Cuijk nog een obstakel.