Nieuws

Beschoten kat houdt kogels in lijf

DIEREN - Kermend van de pijn kwam de kat van Criz Versluis uit Dieren afgelopen weekend thuis. De dierenarts wist in eerste instantie niet wat het beestje mankeerde en gaf hem twee spuiten tegen de pijn en koorts. Inmiddels weet Versluis waarom Kees zo lijdt: de kat is twee keer beschoten.
Op de röntgenfoto die maandag is gemaakt, is te zien dat de kat twee kogeltjes in zijn lijf heeft zitten. Deze dinsdag worden die operatief verwijderd. 'Een kogel lijkt makkelijk, maar de tweede weten ze nog niet helemaal zeker. Ik heb al gezegd: als het te gek wordt; moeten ze hem maar laten inslapen. Dit moet gewoon niet kunnen', snikt de aangeslagen eigenaresse.
Versluis trof haar gewonde kat zaterdagochtend aan. Ze vermoedt dat Kees in de buurt van de Meester Cort van der Lindenstraat en de Doctor Kuyperstraat is beschoten.
Kermend van de pijn kwam de kat van Criz Versluis uit Dieren afgelopen weekend thuis. De dierenarts wist in eerste instantie niet wat het beestje mankeerde en gaf hem twee spuiten tegen de pijn en koorts. Inmiddels weet Versluis waarom Kees zo lijdt: de kat is twee keer beschoten. © Criz Versluis

Luchtbuks

Dierenarts Khyara van Hummel denkt dat de kogeltjes afkomstig zijn uit een luchtbuks. Volgens haar komt het vaker voor dat katten worden beschoten. 'In de meeste gevallen gaat het om een dier dat per ongeluk wordt geraakt', zegt ze. In dit geval denkt ze dat de kat bewust is beschoten.
Een kat heeft daar ook niet altijd last van. 'Zo'n kogeltje kan best blijven zitten als het door het lichaam wordt ingekapseld', legt Van Hummel uit. In het geval van Kees kunnen de kogels ook blijven zitten. Kees krijgt pijnstillers. Eén kogel heeft voor een ontsteking gezorgd. 
In het dorp Vuren in de gemeente Lingewaal werd twee weken geleden ook al een kat beschoten. Dat dier had zestien kogeltjes in het onderlichaam zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!